Vakjury

De ingezonden projecten voor de Gyproc Trophy zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury. De leden van de jury zijn binnen verschillende gebieden van de bouwkolom actief. Dit geeft de Gyproc Trophy de onafhankelijkheid die nodig is. De jury kiest de winnaars van de Gyproc Trophy en de Innovatieprijs.

Voor de Gyproc Trophy 2017 bestaat de jury uit de onderstaande personen:


• Jos Lichtenberg
Jos Lichtenberg is na een industriële carrière (Rockwool, DSM, A+) nu actief als Hoogleraar Productontwikkeling aan de Technische Universiteit Eindhoven, faculteit Bouwkunde. Tevens is hij als consultant bij bedrijven actief en is hij voorzitter van de stichting Slimbouwen. Hij is onder andere initiator van het in 2014 gerealiseerde energieleverende 'House of TomorrowToday'(HoTT).


• Ad Tissink
Ad Tissink is techniek journalist bij aannemersdagblad Cobouw. In die hoedanigheid houdt hij zich bezig met woning- en utiliteitsbouw maar ook met infrastructuur en GWW. Het snijvlak architectuur- techniek heeft zijn bijzondere interesse. Zorgvuldige afbouw vindt hij cruciaal, omdat het, zoals het woord al zegt, een gebouw ‘af’ maakt.


• Eloise Maingay
Als eigenaar van Kloekplan werkzaam als projectmanager voor diverse opdrachtgevers bij uiteenlopende complexe projecten. Voorbeelden daarvan zijn binnenstedelijke nieuwbouw & herontwikkeling, integrale gebiedsontwikkeling en de concurrentie gerichte dialoog.


• Eric Vreedenburgh
Eric Vreedenburgh studeerde architectuur aan de TU- Delft , werd in 1984 geselecteerd voor de Biënnale voor jonge architecten en richtte het architectenbureau Archipelontwerpers op.
In het verlengde van de ontwerppraktijk is Vreedenburgh als onderzoeker bij uiteenlopende organisaties betrokken geweest. Daarnaast heeft hij aan diverse instellingen onderwijs gegeven. (Met Archipelontwerpers heeft hij het afgelopen decennium een tiental (internationale) prijzen en nominaties ontvangen en publiceert hij met enige regelmaat voor verschillende media.


• Ad Maas
Ad Maas is manager Techniek & Innovatie bij Saint-Gobain Gyproc Nederland. Ad studeerde Bouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij werkt sinds 1988 bij het bedrijf, en startte zijn carrière op de afdeling Onderzoek & Technische Service. Hij werd manager van deze afdeling in 1991. In 2003 leidde hij het technische deel van het fusieproces van Gyproc en Rigips naar BPB Nederland. In de jaren 2007, 2009, 2011, 2013 en 2015 was hij intern jurylid voor de Nederlandse Gyproc Trophy. Tenslotte, in 2010, 2012, 2014 en 2016 was hij eveneens jurylid voor de International Gyproc Trophy, respectievelijk gehouden in Amsterdam, Londen, Berlijn en Praag.